Kirjoittajasta

jukka-author

Olen 53-vuotias komplisoituneen traumatisoitumisen kokemusasiantuntija, muusikko, oman elämäni logoterapian praktikko ja filosofian harrastaja. Työskentelin aiemmin parikymmentä vuotta IT-alalla, mutta tämä työurani tuli päätepisteeseen vaikeiden psyykkisten oireiden takia. Missioni on nyt oppia ymmärtämään paremmin, miten elää kroonisen traumatisoitumisen kanssa ja toivon voivani jakamallani tiedolla auttaa vertaisiani. Perusviestini on, että elämänlaatu voi olla hyvää vaikeastakin psyykkisestä oireilusta huolimatta.

Omaa ymmärystäni traumatisoitumisen kanssa elämisestä on siivittänyt logoterapian opiskelu. Opiskelen syventääkseni ymmärrystäni itsestäni ja ylipäätään siitä, miten voi elää mielekästä ja tarkoituksellista elämää kaikissa olosuhteissa. Logoterapian lupaus on, että jokaisella elämällä on ainutlaatuinen ja ainutkertainen tarkoitus, viimeiseen hengenvetoon saakka. Logoterapia orientoi ihmisen väkevään ja eettiseen eksistenssiin tekemällä hänet tietoiseksi henkisistä voimavaroistaan. Kuka tahansa voi olla oman elämänsä logoterapeutti, eikä kyse ole new age -hömpästä, sen enempää kuin self help -huuhaastakaan. Logoterapia on hyvin perusteltua filosofista praktiikkaa, joka on myös osoitettu kliinisesti menestyksekkääksi hoitomuodoksi.

Esittelen kirjassa Traumasta henkiseen kasvuun niin kokemuksiani komplisoituneesta traumasta kuin sen hoidosta ja logoterapeuttisen ajattelun merkityksestä omassa eheytymisprosessissani. Kirja ilmestyi tammikuussa 2019 ja sen toinen laitos ilmestyy vuoden 2020 alkupuoliskon aikana. Kirjan ensimmäistä laitosta ei enää ole saatavilla.

%d bloggers like this: